fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 8

DE KINDEREN VAN GROEP 8 AAN HET WOORD:

Door Emily
Groep 8 bestaat uit 16 kinderen en 1 juf. Groep 8 zit op woensdag en een stukje van de donderdag gecombineerd met groep 7 dan hebben we een meester. De methode is Snappet en voor geschiedenis, aardrijkskunde en natuniek is het TopOntdekkers. Naast TopOntdekkers hebben we ook de Techniek Torens. Dat is altijd wel heel leuk. Op woensdag en vrijdag hebben we gym en soms komt op woensdag de muziekjuf, maar dan hebben we geen gym. Op maandag hebben we altijd bewegend leren, dat is ook heel leuk. Groep 8 heeft aan het begin van het jaar het kamp. En eind van het jaar is de eindmusical en trakteren in de andere klassen. We werken niet zo veel meer met schriften, alleen met schrijven en begrijpend lezen. We hebben namelijk een chromebook, allemaal een eigen. Je hebt daarom ook inlogcodes. Iedere vrijdag komt er een weekmail die naar de ouders gestuurd wordt. Daar staat informatie in wat we allemaal gedaan hebben of wat er nog komt. Op maandag krijgen we huiswerk mee dat op de volgende maandag weer moet worden ingeleverd: redactiesommen en begrijpend lezen. We hebben ook Lef-werk. Dat zijn taakjes die je moet doen in een week. Aan het einde van de week moet je die inleveren. Het is dus gewoon een leuke school waar je zeker eens moet komen kijken!

Door Lucinde 
In groep 8 zitten 16 kinderen. Het is een gezellige klas en ruzies worden uitgepraat. Mijn favoriete vakken zijn crea, gym en engels.De school start om 8:30 en eindigt om 14:45. Ik vind het een mooi schoolplein. Ook staat er een moestuin op het schoolplein waar verschillende groepen groentes uit kunnen plukken.Het zijn kleine klassen. Zo krijg je genoeg hulp. Groep 8 doet ook BOUW en computeren met de kleuters.We hebben ook vaak buitenles of een loopspel door de school.We hebben nu ook de methode TopOntdekkers, een creatieve methode. Bij iedere opdracht moet je iets creatiefs maken en dat is best leuk. We doen ook vaak spelletjes. We werken veel samen, dat is gezellig. We doen ook aan duo lezen of tekenen. We hebben op woensdag gym van meester Ben en op vrijdag van juf Jacqueline. Ook hebben we één keer in de 2 weken muziek van juf Marieke. Dat is leuk om op instrumenten te spelen. Ik vind het een fijne school omdat de leerlingen leuke creatieve dingen mogen doen en ook bij veel dingen mogen mee denken. Zo komen de leerkrachten ook weer op nieuwe ideeën. Ik vind het een hele fijne en leuke school, jammer dat ik hier weer bijna weg moet.

Door Renné
Een schooldag in onze groep 8: We beginnen altijd met rekenen of begrijpend lezen, rekenen  doen we dan met Snappet. Soms doen we iets leuks er tussendoor, onze juf is daar heel goed in! Daarna hebben we de kleine pauze, dan eten we en gaan buitenspelen. Na de pauze is het tijd voor spelling, op maandag doen we bewegend leren. Taal is daarna aan de beurt, op Snappet. We hebben ook Lef-werk, dat is iets waar we na Snappet aan kunnen werken. Voor de rest hebben we lezen, Engels en crea. Op woensdag en vrijdag hebben we gym, en beide dagen zijn korte dagen. Op korte dagen zijn de kinderen om 12:30 uit school, op lange dagen is dat 14:45. De kinderen hebben overblijf (op school lunchen) begeleid door een ouder, daarna is het tijd om buiten te spelen! Op bepaalde dagen beginnen we ook met een bijbel verhaal, soms gevolgd door een liedje. Ik vind het heel leuk dat we bewegend leren hebben, gym is ook altijd leuk geweest. Onze juf is ook creatief met crea opdrachten, je verwacht het nooit. Voor de rest is het een leuke school waar veel geleerd wordt.
We hebben 16 kinderen in de klas, wordt jij de 17de?