fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1/2A

Groep 1/2A is dit schooljaar begonnen met 15 kinderen in groep 2 en 8 kinderen in groep 1. Dit jaar komen er nog kinderen bij die 4 jaar worden. Deze kinderen worden verdeeld over de twee kleutergroepen.Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat juf Annemarie voor de groep en op donderdag juf Carla. We werken met wisselende thema’s die de kinderen aanspreken. 

De deur gaat om 8.20 uur open en we beginnen met de les om 8.30 uur. Aan het begin van de dag starten we met het werken/spelen aan de tafelgroepjes. Op deze manier is het afscheid nemen net iets makkelijker, want de aandacht van de kinderen gaat dan al gelijk naar het ( leer)spelletje op de tafel. Na ongeveer 10 minuutjes spelen aan de tafel gaan we in de kring zitten en beginnen we de dag met zingen/bidden en een verhaal uit de Bijbel. Daarna gaan we óf eerst buiten spelen, óf binnen werken en spelen. Buiten kunnen de kinderen heerlijk met de karren, steppen en fietsjes spelen. Na het buitenspelen gaan we eerst eten en drinken. Het is dan ook tijd om even voor te lezen. 

In de kring of aan de tafels zittend, krijgen de kinderen instructies die ze nodig hebben voor de speel- en werkles. Soms hebben ze een verplichte opdracht, soms mogen ze van het kiesbord kiezen wat ze willen gaan doen en soms werken we uit de materiaalkasten. In de middag is er een taal-/rekenactiviteit, sociale vormingsles of een Engelse les.

Op vrijdag gaan de kinderen gymmen en op woensdag om de week komt juf Marieke muziekles geven. Misschien kunnen we dit jaar weer één keer in de 3 weken naar de bieb, zoals voor corona. Voor de verkeerslessen oefenen we op het plein of rond de school. Onze school is in het bezit van het ‘School op Seef’ certificaat. 

Verder krijgen de kinderen iedere week computerles, gegeven door bovenbouw leerlingen. Boven op het lesplein staan de TechniekTorens waaruit de kinderen heel regelmatig techniekles krijgen. Een paar keer per jaar werken we met alle kinderen van de school twee middagen aan eenzelfde project: de Regenboogblokken. 

Kortom,een leuk en leerzaam aanbod!