fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 6

Groep 6 heeft 17 kinderen. De leerkracht is juf Jet. Op donderdag en vrijdag komen er 9 kinderen uit groep 5 bij. 
 
De kinderen beleven regelmatige leuke avonturen in het weekend. We beginnen dan ook altijd op maandag met een gesprek over het weekend. Hier worden sociale vaardigheden getraind: naar elkaar luisteren, respect hebben voor elkaar en het reageren op elkaar. Op maandag en de andere ochtenden checken we met elkaar in, vertellen we hoe we ons voelen en luisteren we naar het verhaal uit de Bijbel.

Op woensdag is er afwisselend gymnastiek of muziek. Vrijdag is de vaste gymdag en donderdagmiddag staat altijd in teken van de crea les.

We leren in groep 6 heel veel dingen op ons Chromebook. We gebruiken het programma Snappet. In Snappet zitten onder andere rekenen, taal, spelling en technisch lezen. Wij maken de opdrachten in het programma. Snappet biedt de kinderen opdrachten aan op hun eigen niveau. De meeste kinderen vinden dit fijn werken. Gelukkig schrijven we ook nog wekelijks in een schrift. Bij rekenen gebruiken we ons rekenschrift of wisbordje om de bewerkingen uit te rekenen. Daarnaast schrijven we ook nog wekelijks in onsschrijfschrift.

De kinderen zitten al in de bovenbouw, dus ook zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zijn belangrijk. Maar boven alles is het belangrijk dat ze zelfvertrouwen krijgen en goed leren samenwerken. Want als je genoeg zelfvertrouwen hebt en goed kunt samenwerken, dan kun je heel veel leren!

Op maandag, dinsdag en woensdag profiteren de kinderen van de kleine groep. Er is dan nog meer ruimte voor extra instructies, maar zeker ook voor extra leuke werkvormen die net iets makkelijker gaan in een kleine groep. Zoals coöperatieve werkvormen en bewegend leren activiteiten. Deze worden ingezet voor de groepsvorming en sociaal emotionele ontwikkeling, maar zeker ook om te zorgen dat kinderen zich de leerstof eigen maken. Want dat laatste gaat vaak nog beter als je er actief mee bezig bent! En dat zijn ze graag: Actief!