fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 5

In groep 5 zijn we met 17 kinderen. Op maandag en dinsdag zitten we apart en op woensdag, donderdag en vrijdag gecombineerd met groep 6.

Op woensdag geeft juf Arianne les aan de combigroep en op donderdag juf Ineke. Op vrijdag staan juf Ineke en juf Arianne om de week voor de combigroep.

 

Dit jaar is best een grote overgang voor de kinderen omdat ze dit jaar voor het eerst veel vakken op hun chromebook maken. Dit is een grote verandering, omdat vorig jaar nog bijna alles op papier gemaakt werd. De eerste dagen was het wennen en vooral het inloggen vergde nog veel tijd. Maar we zien maar weer eens hoe snel kinderen leren, want nu gaat het al prima. We werken op de computer met een nieuw programma: Snappet. In dit programma zitten onder andere rekenen, taal, spelling en technisch lezen. De opdrachten worden digitaal gemaakt. De meeste kinderen vinden dat heel plezierig werken. Bewerkingen bij rekenen worden uitgevoerd in een rekenschrift of op hun wisbordje. Dat wisbordje wordt ook in veel andere situaties gebruikt.

 

Groep 5 is een gezellige groep waarin kinderen best veel te vertellen hebben. Vooral op maandag aan het begin van de week is dat een gezellig moment met elkaar. 

 

Op woensdag is er afwisselend gymnastiek of muziek en op vrijdag is er altijd gym. De crea les wordt op donderdag gegeven. Doordat de klas best veel in een combi zit, wordt een aantal zaakvakken samen gegeven. Dit houdt in dat groep 5 dit jaar geschiedenis en natuur meedoet met de leerstof van groep 5 en volgend jaar hebben zij dan de leerstof van groep 6. Met aardrijkskunde volgt groep 5 gewoon de leerstof van groep 5 omdat zij op die dag apart zitten. 

 

We gaan er met elkaar een leuk, fijn en leerzaam jaar van maken.