fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
10
november

Gezocht: Leden voor de OuderRaad

Is de Ouderraad iets voor jou?

Van elke activiteit met elkaar een feest maken!! De Ouderraad (OR) is op zoek naar twee nieuwe leden!

Een aantal OR leden gaat ons na dit schooljaar verlaten en zeker gezien de groei van de school, hebben we nieuwe krachten nodig om ons team te versterken.


Wat is de Ouderraad eigenlijk?
De Ouderraad (OR) bestaat uit 13 leden (vaders en moeders) en 2 leerkrachten. Samen zorgen we ervoor dat er een groot aantal activiteiten georganiseerd wordt voor de kinderen, zoals o.a. de Sintviering, Pasen, Kerst, Sport- en Activiteitendag. 


Kost het veel tijd?
We vergaderen 4 keer per jaar een uurtje op school met het hele OR team. De voorbereiding van een activiteit gebeurt in werkgroepen van circa 4 OR leden. Je kunt activiteiten kiezen die het best in je agenda passen en die je het leukst lijken. Op de dag van een activiteit ondersteunen de andere OR leden de werkgroep. Ook vragen we soms hulp van ouders die (nog) geen lid zijn van de OR. Hierbij putten we altijd eerst uit de groep van de zogenaamde OR ‘side-kicks’. Kom je bij de OR, dan vragen we je om zo mogelijk minimaal twee activiteiten mee te organiseren, en/of op de dag zelf te helpen. 


Moet je bij elke activiteit aanwezig zijn?
We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om op de dag zelf mee te helpen i.v.m. werk of andere zaken. In de voorbereiding kun je je meestal wel nuttig maken en ook dat is belangrijk. Moet je creatief zijn, cup cakes kunnen bakken én goed kunnen organiseren? Nee, we hebben allemaal zo onze talenten en vullen elkaar daarin aan. Iedereen draagt zijn/haar steentje bij. Je kind is sowieso heel trots als jij op school bent om mee te helpen in welke vorm dan ook!


Het lijkt me wel leuk, maar ik wil me niet meteen vastleggen…
Als je geïnteresseerd bent, nodigen we je van harte uit om vrijblijvend een OR vergadering, werkgroep vergadering of activiteit bij te wonen. Daarbij zoeken we ook naar OR side-kicks. Ouders die vaak wel tijd hebben om te helpen bij activiteiten, maar die zich niet willen of kunnen committeren aan de Ouderraad. Op een positieve manier iets bijdragen aan de lagere schooltijd van je kind! Elk kind vindt het leuk als zijn vader of moeder helpt bij een activiteit!

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Bel of mail dan met onze secretaris Esther Hartenberg: 06-12893993 of or.regenboog@csgdewaard.nl. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met een OR lid die je kent.


Tot ziens!
Marieke Ampt, Esther Hartenberg, Sandra Zwijgers, Claudia de Wit, Esther de Leeuw, Marjolein
Groenenberg, Marjolein Holster, Salomé Vieira Leite, Leon Taal, Mariska Blaak, Wendy van der
Griend, Suzanne Pierneef, Patricia Pierneef