fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1

Groep 1 is onze ‘instroomgroep’. Aan het einde van dit schooljaar telt deze klas 22 kinderen. We werken ontwikkelingsgericht met interessante thema’s die de kinderen aanspreken. 

Het is een gezellige groep waar juf Tineke op donderdag de juf is en de rest van de dagen juf Annemarie. De deur gaat om 8.25 uur open en om 8.35 uur beginnen we met de les. We starten de dag met een wisselend aanbod  van werken/spelen aan de tafelgroepjes. Ieder kind heeft een eigen vaste stoel met kleurenplaatje per tafelgroep. Afscheid nemen is net iets makkelijker als je lekker bezig kunt zijn aan je tafeltje. Na ongeveer 10 minuutjes spelen aan de tafels gaan we in de kring zitten. Dan beginnen we de dag met zingen/bidden/een verhaal uit de Bijbel en het bekijken van de dag/datum en het dagschema. 

Daarna is het tijd om lekker te gaan spelen/werken in de klas of we gaan fijn buitenspelen. We hebben sinds kort een mooi nieuw aangepast schoolplein met veel groen en een grote ruimte om te spelen. Ook hebben we een schuur vol fietsen, karren, stepjes enz. De zandbak gaat open als het mooi weer is in het voorjaar en de zomer. En mocht het regenen, dan kunnen we leuke spelletjes doen in het speellokaal in school.

Het spelen en werken binnen de groep wordt afgewisseld met een activiteit van het kiesbord (het aanbod hierop wisselt regelmatig), het spelen in de (thema)hoeken, het werken uit de kasten met leermaterialen en spellen en tot slot soms een verplichte opdracht/activiteit met de juf.

In de (kleine) kring of aan de tafelgroepjes krijgen de kinderen instructielessen. Denk hierbij aan een taal-/rekenactiviteit, sociale vormingsles of een Engelse les. Dit alles wordt op een speelse manier aangeboden en vaak in combinatie met het gebruik van het digibord.

Op donderdagmiddag gaan de kinderen gymmen en op woensdagochtend om de week komt juf Marieke muziekles geven. Om de drie weken gaan we naar de bieb om een boek te lenen. 

Met de verkeerslessen oefenen we op het plein of rond de school. Onze school is in het bezit van het ‘School op Seef’ certificaat. 

Verder krijgen de kinderen ook iedere week computerles, gegeven door hulpouders en/of onderwijsassistent. Boven op het lesplein staan de Techniek Torens; daaruit krijgen de kinderen ook heel regelmatig techniekles van hulpouders en/of de onderwijsassistent. Een paar keer per jaar werken we met alle kinderen van de school twee middagen aan eenzelfde project: de Regenboogblokken. 
Kortom, een leuk en leerzaam aanbod! 

NB: Ivm het Coronavirus is op dit moment niet alle informatie, hierboven genoemd, van toepassing. Voor vragen naar de huidige gang van zaken, neem contact op met school.